Опубліковано: 5 Липня, 2022. Переглядів: 450


У Міноборони пояснили рішення про заборону чоловікам пересуватися Україною без дозволу

Насправді заборона на виїзд для військовозобовʼязаних чоловіків з місця проживання без дозволу територіального центру комплектування існує ще з 1992 року.

Зараз намагаються лише вдосконалити нормативно-правову базу, повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник на брифінгу, передає ГПУ.

За його словами, через війну в Україні влада має знати про наявний мобілізаційний ресурс.

“Це дуже важливо. Керівники територіальних центрів укомплектування на місцях також мають володіти інформацією і знати, де перебуває мобілізаційний ресурс, аби знати як діяти у разі виникнення додаткових ситуацій, коли треба буде активізувати цей процес”, – сказав Мотузяник.

Він додав, що все буде проходити прозоро і процес вдосконалять вже під час видання таких дозволів у сами центрах комплектування.

Мотузяник розповів, кому будуть видавати дозволи: “Буде визначено категорії громадян. Станом на зараз йдеться про призовників, військовозобов’язаних, а також про резервістів. Такі дозволи будуть видаватися на місцях (на період) від 30 діб до одного року”.

Також окремо розглянуть чоловіків, які регулярно здійснюють такі виїзди в рамках службових обов’язків.

“Поки що жодної паніки. Відповідний баланс між забезпечення права громадян на вільне пересування та між порядком контролю за мобілізаційним ресурсом буде дотримано”, – наголосив він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...