Опубліковано: 23 Червня, 2022. Переглядів: 1192


Мобілізація в Україні: які зміни чекають на тероборону

Через повномасштабне російське вторгнення в Україні оголосили загальну мобілізацію. Частина громадян добровільно записалися у територіальну оборону (ТрО).

Нещодавно Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Закону України «Про основи національного спротиву» щодо надання можливості територіальній обороні виконувати завдання у районах ведення воєнних (бойових) дій.

Про це повідомляє «Юридична сотня», – передає Радіо Трек.

Що змінилося для тих, хто служить у ТрО

Юристи пояснили, що цей закон містить 4 важливі зміни, які стосуються територіальної оборони та осіб, які служать у ній:

Тероборону дозволяється залучати до виконання завдань у районах ведення бойових дій. Таке Це рішення ухвалює Головнокомандувач ЗСУ. Українці, які служать у ТрО тепер можуть бути задіяними у веденні бойових дій незалежно від їх місця територіальної реєстрації.

Серед завдань тероборони тепер є надання правових послуг населенню – у порядку, що передбачений законом «Про безоплатну правову допомогу».

Всі добровольчі формування територіальних громад (ДФТГ) під час воєнного стану оперативно підпорядковуються командирам військових частин Сил територіальної оборони.

Під час дії воєнного стану ДФТГ за рішенням Головнокомандувача ЗСУ можуть виконувати завдання поза межами території своєї громади, де створено і діє ДФТГ, у т.ч. можуть направлятись у зону бойових дій.

Закон набрав чинності 12 червня 2022 року.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...