Опубліковано: 19 Червня, 2022. Переглядів: 28850


У війні з Росією загинув закарпатець (ФОТО)

У війні з росією загинув комбат “Карпатської Січі” та “Легіону Свободи”, закарпатець Олег Куцин.

Виходець з Тячева Олег Куцин раніше очолював Закарпатську обласну організацію ВО “Свобода” і був членом політради цієї політичної сили. Про його смерть повідомив у фейсбуці політик Андрій Іллєнко.

“На Ізюмському напрямку загинув комбат батальйону “Карпатська Січ” і командир “Легіону Свободи” Олег Куцин. Створив добровольчий батальйон у 2014, а вже на цьому етапі перетворив його у один з найбільш боєздатних підрозділів у складі ЗСУ. Пам’ятаю його слова, сказані ще в 2014 – “ця війна завершиться або в Чопі, або у Владивостоці”, – написав Іллєнко.

Як повідомила прессекретарка партії ВО Свобода Христина Равлюк, Олег Куцин (позивний “Кум”) загинув внаслідок «прямого влучення під час наради».

Окрема добровольча чота “Карпатська Січ” була створена у 2014 році. 2015-го підрозділ увійшов до складу 93-ї механізованої бригади ЗСУ. За час участі у військових діях на сході України чота стала ротою, брала участь у боях у районі Донецького аеропорту: бої за Піски, шахту “Бутовка”, Водяне, Опитне.

Із 24 лютого 2022 року “ОДЧ Карпатська Січ” обороняла Київ, тримала позиції в Ірпіні, Романівці та на Броварському напрямку. Нині підрозділ знаходиться на Ізюмському напрямку.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...