Опубліковано: 15 Червня, 2022. Переглядів: 566


На Заході розглядають три сценарії подальшого розвитку війни в Україні

У країнах Заходу розглядають три основні сценарії подальшого розвитку війни Російської Федерації проти України. Перший із можливих сценаріїв – Росія зможе поступово захоплювати нові і нові території у Луганській і Донецькій областях, йдеться у матеріалі CNN.

“Другий сценарій – жодна зі сторін не матиме змоги просуватися і війна тягнутиметься у позиційній фазі місяцями чи навіть роками.

Із великими втратами для обох сторін та наслідками для світової економіки. Третій вважають найменш імовірним: Росія скоригує свої цілі, заявить, що нібито досягла того, чого збиралася, і спробує підготуватися для завершення бойових дій”, – йдеться у повідомленні.

Якщо ж РФ вдасться закріпитися на загарбаних територіях, у Сполучених Штатах Америки побоюються, що російський диктатор Володимир Путін почне використовувати цю територію як плацдарм для подальшого наступу вглиб України.

Посадовці на Заході вважають, що Росія у війні за Донбас знаходиться у вигідніших умовах за рахунок кількісної переваги сил. Водночас після тяжких боїв із великими втратами з обох сторін може відчуватися нестача особового складу.

РФ могла втратити до третини своїх наземних сил, пише видання. Не уточнюється, чи йдеться лише про Сіверськодонецький напрямок. Тож окупантам буде непросто досягти серйозних здобутків без повної мобілізації, а це Путін вважає небезпечним для себе кроком.

“Гадаю, скоро настане момент, коли або одна, або інша сторона матиме успіх. Або росіяни дійдуть до Слов’янська і Краматорська, або українці їх там зупинять. Якщо ж Збройні сили України зможуть тримати там оборону з таким співвідношенням сил – це має значення”, – коментує ситуацію високопоставлений співрозмовник видання із НАТО.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...