Опубліковано: 13 Червня, 2022. Переглядів: 599


“Росія займається ракетним тероризмом” – куди намагаються поцілити окупанти на заході України

Росія прагне розширити мапу ракетних обстрілів, щоб було небезпечно на всій території України. Кремль також намагається зірвати постачання західної зброї в Україну та українського зерна у світ. Щоб спровокувати голод і потоки біженців у Європу та США. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий аналітик Іван Січень.

“Росіяни намагаються розширити мапу обстрілів, щоб страждала вся Україна.

Щоб небезпечно було всюди. Цілять по залізничній інфраструктурі, щоб завадити постачанню зброї. На заході також формують частини, які потім відправляють на фронт. Це регіон тилу, де є полігони, куди приходить техніка. Частина підприємств зі сходу й півдня переїхали на захід, і росіяни також намагаються їх знищити”, – говорить Січень.

Росія, знижуючи моральних дух людей, намагається спровокувати настрої серед українців іти на поступки Росії, наголошує аналітик.

“Кремль обстрілює українську територію з далекої відстані. Зокрема з тих стратегічних літаків і ракет, які свого часу Україна віддала Росії. Так політичне керівництво нібито розрахувалося за газ. Хоча розвідка попереджала, що із цієї зброї можуть стріляти по Україні”, – додає Січень.

Окупанти потроху просуваються на Донбасі, але бої перейшли в позиційні. Значних успіхів росіяни не мають, говорить аналітик.

“Тому росіяни займаються ракетним тероризмом – нищать нашу інфраструктуру. Але це теж загалом немає стратегічного значення. Тому що наші західні партнери можуть ремонтувати в себе техніку”, – каже Січень.

Окупанти також нищать українське зерно – нещодавно вдарили по сховищу в Миколаєві, наголошує аналітик.

“З одного боку, кажуть, що дозволять зерно вивозити. А з іншого – нищать. Щоб Україна не могла його продавати, а також щоб спровокувати продовольчу кризу. Це спричинить потоки біженців у Європу та США. Що стане ще однією можливістю тиску, щоб ми пішли на поступки Кремлю”, – говорить Січень.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...