Опубліковано: 11 Червня, 2022. Переглядів: 904


РФ атакувала шість областей: є загиблі й поранені (+ФОТО)

Не вщухають хаотичні обстріли Миколаївщини російськими окупантами.

Від влучання ворога у житловий будинок в селі Лимани загинули люди.

Водночас поранення минулої доби отримали вісім людей, заявила 11 червня голова обласної ради Ганна Замазєєва в Telegram. Дітей серед постраждалих немає.

“Під обстрілами опинилися Миколаївський та Баштанський райони, зокрема Широківська, Інгульська, Березнегуватська та Галіцинівська громади. Співчуття рідним загиблих. Велика подяка й шана нашим лікарям, які цілодобово й самовіддано рятують життя і здоров’я миколаївців. Усім якнайшвидшого одужання”, – написала вона.

Миколаїв з областю атакували російські терористи: є вбиті й поранені

На сьогоднішній ранок у миколаївських лікарнях перебувають 243 громадянина, що постраждали від атак окупантів в області. Ще 94 особи отримали допомогу амбулаторно.

Окупанти поцілили по населених пунктах Запоріжжя

На Запоріжжі російські окупанти вкотре поцілили по будинках мирних мешканців Оріхова та прилеглих селищах.

За попередньою інформацією травмовано одну людину, повідомила 11 червня пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації. Чоловік отримав осколкове поранення ще кілька тижнів тому, однак через постійні бої на пологівському напрямку, не мав можливості своєчасно звернутися за медичною допомогою.

“Упродовж минулої доби до органів поліції надійшло сім повідомлень щодо збройних злочинів Росії проти мирного населення. Російські “визволителі” вкотре обстріляли домівки місцевих мешканців Оріхова, а також селищ Мала Токмачка, Преображенка та Новоданилівка”, – ідеться у повідомленні.

Внаслідок збройної атаки в будинках залишилися вибитими вікна та двері, пошкоджено шиферне покриття на дахах. Також зруйновано прибудинкову територію з розташованими на ній господарчими будівлями.

“У деяких домівках повністю знесено покрівлю через прямі влучення ракетних снарядів. Окрім того громадяни повідомили, що господарі будинків залишилися не лише без даху над головою, але й без документів на нерухомість. Адже все, що там знаходилося – вигоріло вщент”, – додали в обласній адміністрації.

Російські терористи вгатили по Харкову з областю: є загиблі й поранені

Російські окупанти протягом минулої доби продовжили обстріли Харкова та населених пунктів області.

У Київському районі Харкова пошкоджена промислова будівля, повідомив 11 червня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“В селі Коробочкине Чугуївського району снаряд влучив у приватний будинок. Рятувальники вилучили з-під завалів тіла двох загиблих чоловіків та двох жінок. Ще одна людина в Коробочкиному поранена. Також поранені двоє осіб у Дергачах, один мирний житель у селі Печеніги та ще двоє у селищі міського типу Малинівка”, – ідеться у повідомленні.

Російські терористи вгатили по Харкову з областю: є загиблі й поранені

На території області тривають бойові дії. На Харківському напрямку окупанти намагаються не дати Збройним силам України вийти до держкордону. В районі Ізюма ворог вів штурмові дії на напрямку Пасіка – Богородичне, пробує закріпитися на околиці Богородичного. ЗСУ стримують ворога та завдають йому суттєвих втрат.

Ворожі “Гради”, “Торнадо” й “Урагани” накрили Донеччину: є жертви

За добу росіяни обстріляли 13 населених пунктів Донеччини. Зафіксували щонайменше 16 ворожих обстрілів.

Є поранені та загиблі серед мирного населення, повідомляє пресслужба Нацполіції.

“Зафіксували 30 пошкоджень цивільних об’єктів. Також руйнувань зазнала інфраструктура. Упродовж минулої доби російські війська вдарили по Авдіївці, Залізному, Миколаївці, Новомиколаївці, Високоіванівці, Черкаському, Першотравневому, Сухій Балці, Птичому, Карпівці, Горняку, Нетайловому та Новобахмутівці”, – ідеться у повідомленні.

Руйнувань зазнали 14 житлових будинків, лінії електропередач, трансформаторні підстанції, лісовий масив та гаражі. Ворог обстрілював мирне населення з танків, стрілецької зброї, важкої артилерії, мінометів, ракет і реактивних систем залпового вогню “Ураган”, “Град”, “Торнадо”.

Поліцейські задокументували воєнні злочини Російської Федерації. Відкрито кримінальні провадження за порушення законів і звичаїв війни.

Ворог знову атакував Сумщину з території РФ

У ніч проти 11 червня російські загарбники накрили вогнем Сумщину з території країни-агресорки Росії.

О 00:30 ворог обстріляв прикордоння з мінометів. Пошкоджені будинки цивільних мешканців Ворожби та лінії електропередач. Таку інформацію станом на 9:00 11 червня повідомив голова Сумської військової адміністрації Дмитро Живицький в Telegram.

“Близько п’яти “прильотів”, у кількох будинках вибиті вікна, посічені стіни. Люди, на щастя, не постраждали”, – зазначив він.

Ближче до 1:00 зафіксували вісім “прильотів” з міномету по території Шалигінської громади.

“Жертв і руйнувань немає”, – додав Живицький.

Росія атакувала Дніпропетровщину з артилерії й “Ураганів”: є постраждалі

На Дніпропетровщині знову неспокійно у Криворізькому районі. Російські окупанти вдарили по Зеленодольській та Широківській громадах з артилерії і з “Ураганів”.

Двоє людей поранені, повідомив 11 червня голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко в Telegram. Постраждалих евакуювали в лікарні, їм надається допомога.

“Ніч минула без тривог, але з обстрілами. Ворог знову поцілив по двом громадам – Зеленодольській та Широківській. Пошкоджені будинки, старостат і будинок культури”, йдеться у повідомленні.

Росія атакувала Дніпропетровщину з артилерії й "Ураганів": є постраждалі

Унаслідок ворожих обстрілів села Степове Широківської громади зруйновано кілька будинків. Один з поранених – цивільний чоловік 1980 року народження.

Село Велика Костромка Зеленодольської громади, яке обстріляли “Ураганами”, залишилося без світла та газу. Ворог пошкодив газопровід, повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у Telegram.

“Там поранено 71-річного чоловіка, в нього наскрізне осколкове ураження ноги. Постраждалий – переселенець з Херсонщини, його шпиталізували. Унаслідок обстрілу в селі пошкоджено будинок культури, два житлові будинки, літню кухню, газопровід”, – написав він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...