Опубліковано: 8 Червня, 2022. Переглядів: 337


Деяким українцям призначили нові виплати: хто отримає та як їх оформити

Громадянам України виплатять нову грошову допомогу. Міністерство соціальної політики України, Міжнародний комітет Червоного Хреста й Товариство Червоного Хреста України оголосили про виплати для деяких українців ще в квітні.

Кошти почнуть надходити на початку червня. Хто саме може їх отримати та як це зробити, розповіли у пресслужбі Мінсоцполітики.

Хто отримає грошову допомогу, і який її розмір?

Малозабезпечені сім’ї із постраждалих від бойовий дій територій отримуватимуть по 2,5 тис. грн на особу впродовж трьох місяців. Родина повинна підпадати під дві обов’язкові категорії – мати офіційний статус малозабезпеченої сім’ї та бути зареєстрованою в Мінсоцполітики; а також до 24 лютого проживати в одній із громад, які постраждали від збройного конфлікту, незалежно від того, виїхала ця сім’я чи залишилася.

Виплати отримають сім’ї в окремих громадах таких областей: Донецької, Луганської, Запорізької, Житомирської, Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської.

Як оформити виплати?

Для того, щоб отримати гроші, нічого робити не треба. У Мінсоцполітики є спеціальні реєстри таких сімей, тому на їхній основі призначатиметься грошова допомога.

Попередили, що шахраї можуть прикриватися цієї програмою для злочинних схем, тому треба остерігатися і не давати нікому інформацію про себе, щоб отримати гроші.

“Кошти будуть перераховані безпосередньо голові домогосподарства: переказом на банківський рахунок, інформація про який зареєстрована в Мінсоцполітики, або готівкою, яку можна буде отримати в будь-якому відділенні ПриватБанку”, – пояснили у пресслужбі.

Грошова допомога очікується у перші тижні червня. Спочатку тим, хто отримає виплати, має прийти SMS-повідомлення, а потім прийде сповіщення про зарахування грошей від ПриватБанку.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...