Опубліковано: 6 Червня, 2022. Переглядів: 450


Друга світова не навчила Будапешт – у МВС відповіли угорському спікеру

Уроки Другої світової війни так і не навчили Угорщину обирати правильну позицію у протистоянні проявам фашизму.

Радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів відповів на скандал, який виник після заяви спікера парламенту Угорщини Ласло Кевера щодо “психічної проблеми” президента Володимира Зеленського.

“Нагадаю, що Угорщина підтримала Адольфа Гітлера. Воювала на його боці та окупувала Закарпаття. На жаль, керівництво Угорщини не опинилося на лаві підсудних у Нюрнбернзі, і саме це, певне, впливає на бажання повторити історію сьогодні, підтримуючи нового фюрера з Кремля”, – написав він.

Андрусів наголосив, що після поразки Росії Угорщина відповість за свої дії.

“Нації, що борються за свою свободу, завжди перемагають тих, хто бореться за їхнє поневолення. Угорцям час дати відповідь на питання, що є їхніми цінностями: свобода і демократія чи рашизм як реанімація радянської імперії. Я раджу керівникам цієї держави відвідати “Музей терору” у Будапешті, щоб краще усвідомити наслідки неправильної політичної позиції в історії. Підтримка Гітлера завершилася німецькою та радянською окупаціями. Ці окупації коштували угорцям мільйони життів”, – додав радник міністра внутрішніх справ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...