Опубліковано: 3 Червня, 2022. Переглядів: 324


Українські біженці зможуть отримати близько 2 400 доларів: кому виплатять кошти

Уряд Канади виплатить українським біженцям, які прибули в країну після початку повномасштабної війни, фінансову допомогу.

Про це повідомила пресслужба уряду Канади.

Хто може отримати кошти і як це зробити – читайте в матеріалі ТСН.ua.

Розраховувати на отримання фінансової допомоги зможуть громадяни України, а також члени їхніх сімей, які мають чинний дозвіл на навчання або роботу в Канаді, тимчасовий дозвіл на проживання або бере участь у CUAET (програма екстреної імміграції).

Скільки можна отримати і як це зробити

Дорослі українці зможуть отримати 3000 канадських доларів (приблизно 2400 доларів США), а діти віком до 17 років – 1500 канадських доларів (приблизно 1200 доларів США).

Щоб оформити заявку на отримання коштів, її потрібно подати онлайн на сайті уряду Канади. Але перед цим варто відкрити банківський рахунок в канадському банку. Гроші прийдуть протягом п’яти днів.

Щоб відкрити банківський рахунок в канадському банку українським біженцям потрібно мати:

  • документ, який засвідчує статус тимчасового резидента (це може бути дозвіл на роботу чи навчання, дозвіл на тимчасове проживання тощо);
  • паспорт.

Зверніть увагу, що документ про надання статусу тимчасового резидента повинен мати запис про те, що громадянин України перетнув кордон з Канадою по програмі CUAET. Якщо цього запису немає, перед відкриттям банківського рахунку вам потрібно подати заявку і отримати дозвіл, щоб продовжити своє перебування в країні як працівник, студент чи відвідувач Канади.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...