Опубліковано: 27 Травня, 2022. Переглядів: 2171


“Катастрофа наближається” – Зеленський

Четвертий місяць український експорт заблокований через російську агресію.Про це сказав президент України Володимир Зеленський у зверненні до влади Індонезії, повідомляє Gazeta.ua.

Україна – є одним із найбільших експортерів продовольства, нагадав. Експорт щороку сягає десятків мільйонів тонн зернових та іншої агропродукції. Йдеться про пшеницю, кукурудзу, рослинну олію.

“Росія перекрила доступ до наших портів на Чорному морі і окупувала нашу частину берега Азовського моря. Внаслідок цієї військової блокади закрита більшість маршрутів української торгівлі. 22 мільйони тонн зернових в Україні знаходиться у сховищах, ми не можемо направити їх на світовий ринок”, – сказав Зеленський.

“Вже у липні, коли у багатьох країнах закінчаться запаси минулорічного врожаю, стане очевидним – катастрофа дійсно наближається”, – заявив президент.

Ціни на зернові та інше продовольство можуть катастрофічно зрости, зауважив.

Світ знаходиться на порозі відразу декількох криз, сказав глава держави.

“За оцінкою Організації об’єднаних націй цього року голод у світі додатково охопить 40-50 мільйонів людей. Я вважаю таку оцінку консервативною. Голод не приходить наодинці. Разом із ним завжди іде також політичний хаос, який ще більше погіршує ситуацію”, – завив Зеленський.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...