Опубліковано: 26 Травня, 2022. Переглядів: 2129


Загроза для західних областей України: РФ переміщає «Іскандери»

Росіяни переміщують пускові установки крилатих ракет «Іскандер» у район міста Лунинець Брестської області Білорусі. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України Олексій Громов.

У Волинському та Поліському операційних районах ознак формування наступальних угруповань противника не було виявлено.

«Водночас здійснює переміщення пускових установок оперативно-тактичних крилатих ракет »Іскандер« у район міста Лунинець у Брестській області. Не виключається їхнє залучення до поразки військових об’єктів та інфраструктури у західному регіоні нашої країни», – наголосив Громов.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр, відповідаючи на питання про можливу небезпеку для України у зв’язку з навчаннями у Білорусі, сказала, що Росія вже й так використовує територію Білорусі для ведення війни проти України.

«Ми з вами бачили, як Росія використовує привід навчань для того, щоб здійснювати насправді ескалацію та вторгнення на територію іншої держави. І, безумовно, навчання – це один із способів підтримувати боєздатність військ, але формально демонструвати це як навчання. Тому загроза і використання території Білорусі, і завдання ударів з цієї території залишається. Так само як і залишається загроза використання Придністровського регіону Молдови», – сказала Маляр.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...