Опубліковано: 23 Травня, 2022. Переглядів: 713


Зеленський у Давосі: Зараз поворотний момент

Світу необхідно діяти превентивно щодо агресорів, заявив президент України світовим лідерам. Світовим лідерам не потрібно буде збиратися на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, якщо у світі переможе груба сила. Сьогодні є поворотним моментом в історії, заявив президент України Володимир Зеленський на форумі у Давосі у понеділок, 23 травня.

“Зараз поворотний момент, коли вирішується, чи буде у світі панувати груба сила. Якщо буде, то наші думки їй нецікаві, і в Давосі ми можемо більше не збиратися. Тому що для чого? Груба сила не шукає нічого, крім як підкорення тих, кого хочуть підкорити. І вона не дискутує, а вбиває одразу, як це робить Росія в Україні просто зараз, поки ми з вами спілкуємося”, – сказав він.

Зеленський зазначив, що російський будинок у Давосі сьогодні перетворено на будинок російських військових злочинів.

“І це приклад їхньої трансформації, того, що Росія зробила з собою, ставши державою військових злочинів, і того, що вона несе світу, надихаючи інших агресорів. Замість успішних мирних міст – чорні руїни, замість нормальної торгівлі – заміноване море та заблоковані порти в Україні, замість туризму – закрите небо і тисячі російських бомб та крилатих ракет. Ось як виглядатиме світ, якщо цей поворотний момент людство проворонить. Виглядатиме, як дуже велика колекція військових злочинів”, – зазначив він.

Зеленський заявив, що світу необхідно діяти превентивно щодо агресорів.

“Статут ООН з усіма підрозділами організації, ОБСЄ, МАГАТЕ, СОТ, багато інших важливих інституцій, але чи достатньо їх, щоб реагувати на те, з чим ми зіткнулися? І чи можна зараз обійтися спробою адаптувати ці інституції під сучасні виклики? Потрібно змінювати підхід. Не реагувати, а діяти. І діяти превентивно. І не лише адаптувати під нові реалії те, що маємо, а створювати нові інструменти, нові прецеденти”, – сказав він.

Також Зеленський закликав до введення ембарго на російську нафту, блокування всіх російських банків та IT-сектору.

Виступаючи на форумі в Давосі, Зеленський також повідомив, що внаслідок ракетного удару по навчальному центру Десна загинули 87 людей.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...