Опубліковано: 19 Травня, 2022. Переглядів: 4893


Чоловіка, який знімав об’єкти критичної інфраструктури на Закарпатті, підозрюють у держзраді і підготовці до диверсії

Чоловіка, який фотографував об’єкти критичної інфраструктури на Закарпатті, підозрюють у держзраді та підготовці до диверсії. Про це повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області у Facebook. Як встановили слідчі управління, агента завербували представники головного розвідувального управління генштабу збройних сил Росії для проведення підривної діяльності проти України.

Останнє його завдання від російської розвідки — фотофіксація об’єктів критичної інфраструктури, які дислокуються на території області, в тому числі й залізничної, — йдеться у повідомленні.

Також за завданням своїх “кураторів” агент зобов’язався фотографувати будівлі з найбільшим скупченням мирного населення, військові споруди та правоохоронні органи. З початку повномасштабного вторгнення Росії, чоловік мав намір тікати до Росії. Проте СБУ затримала російського інформатора в Берегівському районі, де він орендував житло. Під час обшуків у нього виявили готівку в російських рублях, картки російського банку, газові балончики та боєприпаси, — повідомляє Управління СБУ в Закарпатській області.

Матеріали справи скерували до суду. Чоловік підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 14 ст. 113 (готування до диверсії) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна, або без такої.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...