Опубліковано: 19 Травня, 2022. Переглядів: 950


Чиновники намагалися продати понад тисячу безкоштовних бронежилетів, які призначалися для армії — СБУ

СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським захисникам.

Чиновники намагалися продати більше тисячі безкоштовних бронежилетів на суму понад 12 млн грн.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Засоби захисту виготовляла одна з громадських організацій в Україні. Бронежилети мали передати на потреби оборони через Черкаську військову адміністрацію.

Проте причетні чиновники намагалися продати бронежилети через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів, замість безкоштовної передачі українським захисникам. Частину продукції спецслужбовці вилучили. Її передадуть до Збройних сил України.

Як зазначає «Українська правда», йдеться про бронежилети, які виготовляло волонтерське об’єднання «Львівський Оборонний Кластер» (ЛОК), потім їхні засоби захисту продавались у мережі гіпермаркетів «Епіцентр».

Що передувало?

17 травня у ЛОК заявили, що у мережі торговельних центрів «Епіцентр» продають бронежилети, схожі на ті, що створює саме об’єднання. Волонтери звернулись до СБУ.

В «Епіцентрі» відповіли, що їм бронежилети поставила компанія «Група Венето», яка надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості. Тож торговельна мережа наголошує, що закупила їх правомірно з усіма підтверджуючими документами.

Компанія зазначила, що вилучила з продажу бронежилети ТЕМ1 з декількох торговельних центрів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...