Опубліковано: 13 Травня, 2022. Переглядів: 1248


Увага! Важлива інформація для водіїв

Працівники Кіберполіції спільно з фахівцями управління інформатизації Головного сервісного центру МВС України виявили факти створення та розповсюдження фішингових ресурсів, які зовні схожі на офіційний сайт з надання сервісних послуг.

Про це пише Варта1.

Підроблені ресурси зловмисники «просували» за допомогою реклами у соцмережах, повідомляє Нацполіція України.

Під виглядом перевірки посвідчення водія шахраї здійснювали незаконний збір даних про серію та номер посвідчень. Ймовірно, у подальшому, зловмисники планували виготовлення підроблених водійських документів з оригінальними серійними номерами, аби вони перевірялись у базах даних.

Поряд з цим інші вкладки та сторінки на фішингових сайтах були неактивними.

З незаконного обігу вилучено базу даних щодо близько тисячі водійських посвідчень. Роботу 5 фішингових вебресурсів наразі заблоковано.

Аби не стати жертвою фішингу, не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями та не вводьте конфіденційні дані на підозрілих ресурсах. Уважно перевіряйте URL-адресу, адже будь-які неточності можуть означати, що ви потрапили на фішинговий сайт.

У разі виявлення шахрайських ресурсів просимо повідомляти про це на електронну пошту кіберполіції: callcenter@cyberpolice.gov.ua.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...