Опубліковано: 13 Травня, 2022. Переглядів: 498


Стратегічно важливий для РФ: Україна боротиметься за острів Зміїний

Україна продовжить боротися за острів Зміїний. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в телемарафоні “Єдині новини”, передає “НВ”.

Острів має стратегічне значення як для України, так і для російських окупантів, оскільки дозволяє контролювати надводну та певною мірою повітряну обстановку на півдні України.

Також Зміїний стратегічно важливий з точки зору можливості висадки Росією тактичного морського десанту, пояснив Буданов.

За його словами, теоретично це єдиний регіон, через який окупанти можуть спробувати висадити десант на територію окупованого Придністровського регіону Молдови.

“Той, хто контролює острів, може будь-якої миті заблокувати рух цивільних суден в усіх напрямках на південь України… Острів Зміїний – це територія України, і ми її будемо деокуповувати і боротися за неї стільки, скільки нам буде потрібно. Це стратегічно важлива точка, щоб відкрити торгові морські шляхи, завозити нам зброю та виключити будь-які можливі воєнні дії Росії на території ПМР, з якої вони можуть атакувати західну частину України”, – сказав він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...