Опубліковано: 11 Травня, 2022. Переглядів: 528


Угорщина назвала умову, за якої підтримає ембарго на російську нафту

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто назвав єдину умову, за якої Угорщина відмовиться від російської нафти.

Будапешт готовий підтримати нафтове ембарго проти Росії, якщо воно стосуватиметься виключно морської нафти, повідомляє Hirado.

“Європейська комісія не має пропозицій протистояти негативним наслідкам можливого російського нафтового ембарго, тому уряд займе вихідну позицію, що трубопровідна нафта має стати винятком із цієї заборони. Ми дали зрозуміти Єврокомісії, що можемо проголосувати за цю пропозицію, лише якщо Брюссель запропонує розв’язання проблеми, створеної шостим пакетом санкцій”, – заявив Сіярто.

Він попередив, що набуття чинності санкцій у нинішньому вигляді завдасть величезної шкоди Угорщині, оскільки повністю зруйнує енергетичну безпеку країни. Це призведе до подорожчання палива приблизно на 55-60%, що відобразиться на ціні всієї іншої продукції.

Угорщина потребує програми модернізації структури енергопостачання на мільярди євро. Як зазначив Сіярто, під час переговорів стало ясно, що у Брюсселя немає прийнятних рішень у цьому відношенні.

“Таким чином, уряд повертається до вихідної позиції. Запровадження нафтового ембарго проти Росії було б реалістичним лише в тому випадку, якщо б воно стосувалося виключно морських транспортних шляхів”, – підкреслив угорський міністр.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...