Опубліковано: 11 Травня, 2022. Переглядів: 792


У МВС оцінили ймовірність запровадження Путіним воєнного стану в РФ

Президент Російської Федерації Володимир Путін найближчим часом навряд чи запровадить у Росії воєнний стан.

Ідея мобілізації дуже непопулярна серед російського населення, заявив у середу радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі одного з українських телеканалів.

“Путін, за логікою, мав би спробувати зробити ще один ривок, і якщо той не вдасться, тоді говорити про мобілізацію або воєнний стан щонайменше у частині регіонів, зокрема, у прикордонних областях з Україною. Якщо говорити про те, що таке воєнний стан, то це дуже жорсткі обмеження. Росія перетвориться в абсолютний концентраційний табір. Це абсолютно жорстка вертикаль, драконівські правила, починаючи від проживання і закінчуючи можливістю конфісковувати абсолютно все, що є у людей. І це, безумовно, мобілізація”, – сказав він.

Наразі російський диктатор ще боїться проводити офіційну мобілізацію, а тому намагається йти шляхом прихованої мобілізації. У відповідь на запитання, чи може бути ривок РФ здійснено з використанням тактичної ядерної зброї, Денисенко сказав, що виключати нічого не слід.

“Виключати це ми не можемо. Але поки що ймовірність цього досить низька. Якщо Путін застосує тактичну ядерну зброю, наприклад, на Харківщині, то це може вдарити і по самій Росії. Бо вітер, якщо він піде у сторону РФ, пожене радіаційні хмари і на Бєлгородщину. Тож у цьому випадку тут теж багато питань, чи захоче він це робити, особливо на Харківщині або на Донеччині”, – додав він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...