Опубліковано: 11 Травня, 2022. Переглядів: 773


Росіян скоро здивує удар ЗСУ – Андрусів

Ситуація на війні змінюватиметься залежно від зброї, яку отримуватиме Україна. Завдяки поставкам українські війська зможуть перейти в контрнаступ. Питання звільнення Херсона стоїть у ціні цього наступу. Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів “24 каналу”.

Що краще підготують звільнення Херсона, то менше буде жертв. Це стосується й інших регіонів.

“Думаю, найближчим часом росіяни будуть шоковані від місця удару, який завдадуть наші Збройні сили. Ситуація змінюватиметься від того, як ми посилюватимемося західним озброєнням”, – каже радник.

На війні вже бачать результат постачання зброї. Бійці проводять контрнаступи під Харковом. Це дозволить відсунути росіян й вони більше не зможуть обстрілювати житлові квартали міста.

Андрусів називає ключовою метою Росії оточення війська в зоні ООС. Він не бачить у росіян достатньо сил для цього. У загарбників велика проблема виникла на півночі Харківської області. Там українці можуть перерізати їм тили. Тому росіяни відтягуватимуть свої сили звідти.

Окупанти досягають просування ціною стирання населених пунктів. Українським солдатам немає де оборонятися там. Просування займає у росіян тижні, вони фізично не можуть довго воювати так. Андрусів очікує, що через тиждень чи 10 днів вони змінять свою тактику.

“Я це називаю повзуча окупація. Вони перестануть атакувати по всіх фронтах, а зосереджуватимуться на кожному окремо й повільно”, – сказав він.

Росія вже точно відмовилася від захоплення України. Найближчим часом вони ще й можуть відмовитися від сухопутних коридорів до невизнаного Придністров’я і до кінця травня зосередяться на тих рубежах, які захопили.

Утримуватимуть захоплене й видаватимуть це за перемогу, додав Андрусів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...