Опубліковано: 9 Травня, 2022. Переглядів: 685


У повітряному бою загинув легендарний український льотчик (ФОТО)

Загинув від ракети російського винищувача заступник командувача Військово-морських сил Збройних сил України з авіації полковник Ігор Бедзай.

Це сталося під час виконання бойового завдання у складі екіпажу морського вертольоту Мі-14.

Про це повідомив директор фонду “Повернись живим” Тарас Чмут у Facebook.

“В українському небі загинув один із найкращих офіцерів Військово-морських сил – полковник Ігор Бедзай – заступник командувача ВМС з авіації. Відоміший як колишній командир 10-ї Морської авіаційної бригади з Новофедорівки поблизу Сак у Криму”, – написав він.

За його словами, полковник Бедзай був “чи не єдиний з усього командування флоту, хто проявив лідерство та рішучість”, не чекаючи наказу з Києва. Він організував особовий склад, підготував техніку й на очах загарбників перегнав усю справну авіацію на континентальну частину України.

В умовах тиші в радіоефірі пілоти 10-ї Сакської морської авіаційної бригади на холодних двигунах піднялися в небо з аеродрому в Новофедорівці та забрали техніку в Кульбакіні.

“Наступного дня повторив це з тим, що не змогло полетіти першого дня. Фактично завдяки лідерству Ігоря Володимировича ми зберегли Морську авіацію”, – підкреслив Чмут.

Він був уродженцем Миколаєва. Його нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня, а 2018 року полковник отримав нагородну зброю.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...