Опубліковано: 4 Травня, 2022. Переглядів: 1467


“Треба готуватися до тривалої війни” – Арестович

Радник голови Офіса президента Олексій Арестович розповів, що українцям треба готуватися до тривалої війни. На його думку, окупанти хочуть виснажити Україну й дискредитувати її в очах західних партнерів, розповів він в інтерв’ю “24 каналу”.

“Всі чекали, що наступ на Донбасі буде раптовим і великим, але того не сталося. Вони просто кидають сили по частинах, що є з військової точки зору дурістю. Навіщо?

Вони хочуть виснаження наших сил. Вони не хочуть, щоб ми встигли накопичити західну зброю в кількості, що дозволить нам перейти в наступ. Вони постійно атакують і ми витрачаємо західну допомогу”, – говорить Арестович.

Він пояснює, росіяни намагаються підтягнути резерви, паралельно знищуючи те озброєння, яке Україні передає Захід.

“Вони зараз перейдуть до тактики хвиль. Можливо, додадуть напрямків. Тут вже мова про те, яка гонка переможе: російські намагання підтягнути резерви чи західна зброя, що допоможе перейти у наступ. А тут все неоднозначно. Саме на це розраховує РФ, що скільки б нам не надходило західної допомоги, ми не могли б піти у контрнаступ. Тоді це означатиме, що конфлікт затягується, Україна просідає економічно, західна допомога не спрацьовує”, – говорить він.

Арестович вважає, росіяни хочуть показати Заходу, що нібито Україна не зможе витримати цю навалу, але їхній план провалиться.

“Розрахунок на те, що на Заході почнуться дискусії: “Ми допомагаємо, а нічого не змінюється”. Я думаю, що цього не буде, що ленд-ліз все одно переможе. Але такі спроби можуть зайняти місяці, тому треба готуватися, що конфлікт буде довгий і тривалий”, – сказав Арестович.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...