Опубліковано: 23 Квітня, 2022. Переглядів: 719


Викрадені в Україні діти “знайшлися” у сім’ях російських окупантів

Викрадених в Україні дітей російські окупанти влаштовують у свої сім’ї. Про такі факти злочинів стало відомо зі ЗМІ країни-агресорки, повідомила український омбудсмен Людмила Денісова у Facebook 23 квітня.

У повідомленнях ЗМІ йшлося про незаконне вивезення до підмосковної Апрелівки 27 дітей-сиріт. Їх “передали під тимчасову опіку до десяти місцевих сімей”.

“Відсутня інформація, чи мають такі діти статус сиріт або позбавлених батьківського піклування та чи мають діти родичів, які бажають їх забрати до своєї родини. Невідомі умови перебування дітей, їхній стан здоров’я, чи враховувалась думка дітей при влаштуванні їх в такі родини”, – підкреслила Денісова.

Вона наголосила, що вивезення ворогом українських дітей є злочином, який відповідно до міжнародного права “підпадає під визначення торгівлі людьми”.

“Дії окупантів порушують обов’язок держави забезпечувати права дітей в умовах збройних конфліктів, передбачені статтею Конвенції ООН про права дитини, та норми статті Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Вона забороняє здійснювати примусове переселення або депортацію осіб з окупованої території”, – пояснила посадовиця.

Денісова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну. Закликала її врахувати ці факти злочинів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...