Опубліковано: 2 Грудня, 2020. Переглядів: 406


З липня закарпатські споживачі можуть змінити постачальника газу (ВІДЕО)

275 000 споживачів газу є на Закарпатті. Про це сьогодні розповіла речниця Закарпатгазу Ольга Павлова. З липня цього року вони можуть змінити постачальника. Ужгородець Ярослав Гулан змінив постачальника газу у вересні цього року. Каже: процедура тривала кілька днів.

“Головне – мати доступ до інтернету, — пояснив чоловік. — Ми заходимо на сайт газового постачальника будь-якого, якого собі обираємо, даємо онлайн заявку. Десь тиждень пройшов, коли змінився постачальник. Єдина умова, якщо ви хочете змінити постачальника, ви маєте заплатити за розподіл газу, тобто компанії “Закарпатгаз”, якщо у вас немає заборгованості, тобто абонплати, тоді впродовж тижня вам змінять постачальника”.

Ярослав Гулан каже: вирішив змінити постачальника газу, тому що це одна з реформ 2015 року, на яку він дуже чекав. “Оскільки ми можемо змінювати мобільних операторів, наприклад, то чому б не змінити постачальника газу?!”, — сказав Ярослав. Щойно ринок запрацював, він одним із перших змінив продавця газу.

“Нинішній тариф за куб газу, наскільки я знаю, 7-8 гривень, то в мене зафіксована ціна на рік – 4, 50”, — сказав він.

Леонід Мешко користується послугами місцевого постачальника газу і не планує його змінювати: “Рахунки приходять вчасно від них, колцентр працює добре, коли зателефоную, ввічливо відповідають і дають усю повну інформацію, яка мені потрібна. Я ними задоволений”.

Юрист Василь Попович каже: фізичні і юридичні особи мають право змінити постачальника газу з липня цього року. Для цього їм необхідно зробити кілька кроків.

“Обов’язково треба попередити не менше, ніж за три тижні, про припинення послуг. Це раз. По-друге, провести повний розрахунок із попереднім постачальником природного газу. При цьому заборонено попереднім постачальником природного газу застосовувати будь-які додаткові оплати, передоплати, що стосуються побутових споживачів. Ви подаєте документ, який посвідчує особу, тобто внутрішній паспорт, документ, який посвідчує право власності на те чи інше житло, а також технічні характеристики будинку чи певної кварти, відповідно укладається договір шляхом приєднання”, — пояснив Юрій Попович.

За словами Василя Поповича, споживачам необхідно укладати нові договори про постачання газу з тими постачальниками, котрі мають на це ліцензію.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...