Опубліковано: 2 Грудня, 2020. Переглядів: 427


Глава МЗС Угорщини знову закликав ОБСЄ направити місію на Закарпаття

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час телефонної розмови з керівником місії ОБСЄ Гентом Чакаєм попросив направити спецмісію організації на Закарпаття через обшуки в представників угорських нацменшин.

Про це Сіярто повідомив на власній сторінці у соціальній Фейсбуку.

Глава МЗС Угорщини також зазначив, що ініціюватиме консультації щодо подальшого блокування членства України в НАТО.

Раніше Угорщина зуже акликала направити постійну місію ОБСЄ на Закарпаття через “напруженість” в регіоні. Це відбувалося у контексті здійснених, як потім з’ясувалося, з провокативною метою підривів офісу Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ) в Ужгороді.

Згодом Сійярто повідомив про відкриття постійної місії ОБСЄ на Закарпатті, влада області виявилася не в курсі.

Як повідомлялося раніше, Служба безпеки України провела на Закарпатті санкціоновані обшуки у функціонерів одного з місцевих благодійних фондів.

Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану «Велику Угорщину» і створення етнічної автономії в Закарпатті.

Також фігурантів підозрюють у привласненні коштів, за документами нібито витрачених на виконання підрядних робіт певними підприємцями, веденні подвійної бухгалтерії та використання виділених Угорщиною коштів на шкоду державній безпеці України.

25 листопада посла України в Угорщині Любов Непоп викликали до Міністерства закордонних справ Угорщини після того, як угорському міністерському уповноваженому Іштвану Грежі заборонили в’їзд до України.

Натомість міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у розмові з послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто назвав безпідставною спекуляцією твердження про нібито “залякування” угорців на Закарпатті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...