Опубліковано: 30 Березня, 2022. Переглядів: 1013


Російські терористи розкидали у двох областях новітні міни, – Денісова (+ФОТО)

Російські терористи мінують Харківську область новітніми протипіхотними мінами ПОМ-3 “Медальйон”. Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

Рашисти застосовують їх при дистанційному мінуванні. Міна оснащена електронним сейсмічним датчиком, який приймає сигнал про вібрацію ґрунту і забезпечує підрив, якщо амплітуда коливання відповідає людським крокам.

Після цього бойова частина міни вилітає на висоту близько півтора метри і вибухає.

Використання мін ПОМ-3 не допускається Оттавською конвенцією про заборону протипіхотних мін, оскільки вони є знаряддям війни невибіркової дії. Виробляються такі міни лише в РФ.

“Дії окупантів є порушенням Протоколу про заборону або обмеження застосування мін, мін-пасток та інших до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

Закликаю міжнародну спільноту відреагувати на факт використання країною-окупантом заборонених видів озброєння і посилювати санкції задля повного припинення військової агресії з боку РФ”, – завернулася омбудсмен.

Також про виявлені міни у Сумській області повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

“Якщо побачите таку міну – у жодному разі не підходьте близько, не підпускайте інших осіб та повідомте представників Національної поліції або представників інших силових структур України”, – звертаються.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...