Опубліковано: 11 Лютого, 2022. Переглядів: 3290


15-річна дівчина потрапила до реанімації після візиту до стоматолога (ФОТО)

За життя дівчинки боряться медики, а гроші на лікування збирають волонтери.

15-річна дівчина з Рівненщини опинилась у реанімаційному відділенні після відвідування стоматології.  Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

«Інформація про злочин стала відома із засобів масової інформації.

Згодом, правоохоронці встановили, що на початку лютого 15-річна мешканка села Люхча, Сарненського району, декілька разів зверталась по допомогу до стоматологічної поліклініки», — повідомили у прокуратурі.

Спочатку один лікар поклав дівчині на запалений зуб ліки, а згодом, оскільки пацієнтці легше не ставало, інший лікар цього зуба їй вирвав.

Вже 4 лютого неповнолітню, із зараженням крові та у важкому стані госпіталізували в Рівненську обласну дитячу лікарню. Після проведеної операції дівчинка перебуває в реанімаційному відділенні, на апараті штучної вентиляції легень.

«Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітній (ч. 2 ст. 140 КК України)», — додали у відомстві.

Хто з лікарів припустився помилки, яка призвела до таких наслідків — має встановити слідство.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін до п’яти років або позбавлення волі на термін до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Додамо, що Благодійний Фонд «Скарбниця Надії» оголосив збір коштів на лікування Аліни. 

«Про цю дівчинку пізно ввечері нам написав лікар-анестезіолог РОДЛ Олександр Дейнеко. Запитав чи можемо допомогти, бо дитина дуже складна. На запитання що сталось з дівчиною, лікар коротко написав «дитина вже другий тиждень у реанімації після видалення зуба, нагноїлося, 8 годин операція йшла, сепсис, гнійний медіастеніт, гнійний перикардит, флегмона шиї»», — йдеться в дописі фонду.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...