Опубліковано: 2 Лютого, 2022. Переглядів: 435


Країни почали скасовувати Covid-паспорти: подробиці

Литва з 5 лютого призупиняє використання Covid-паспортів. Паралельно в країні почнуть діяти обмеження, повідомляє LRT.

“Влада вирішила, що паспорт можливостей зробив свою справу і тепер через зміну епідеміологічної ситуації потреба у ньому відпала. Водночас він залишиться в арсеналі боротьби із коронавірусом”, – ідеться у повідомленні.

У суботу в країні запровадять обмеження на кількість людей у закритих приміщеннях. Торгові центри зможуть працювати із кількістю відвідувачів не більше однієї особи на 15 кв. м. Також залишать масковий режим.

Паспорт можливостей у Литві запровадили торік у травні. Він дозволяв відвідувати великі торгові точки, заклади дозвілля, розваг і громадського харчування.

Тим часом уряд Грузії також вирішив скасувати “зелені” паспорти для відвідування громадських місць. Таке рішення ухвалили через неефективність Covid-паспортів із огляду на швидке поширення штаму Omicron, легкий перебіг хвороби, а також міжнародний досвід.

Водночас громадяни, яким потрібен Covid-паспорт для виїзду за кордон, все ще зможуть ним скористатися.

Грузія запровадила документ 1 грудня минулого року як для місцевих жителів, так і для туристів. Covid-паспорти містили інформацію про вакцинацію, тестування чи одужання від хвороби. Із ними можна було безперешкодно потрапити в ресторани, кафе, бари, кінотеатри, театри, опери, концертні зали, розважальні центри, казино та гральні заклади, спа, тренажерні зали, готелі, а також на гірськолижні курорти.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...