Опубліковано: 30 Січня, 2022. Переглядів: 1037


З’являються і зникають: лікарі назвали можливі нетипові симптоми Омікрону

Британські медики назвали запаморочення, дзвін у вухах, зниження слуху та напругу в очах нетиповими симптомами штаму коронавірусу Омікрон. Ці ознаки можуть з’являтися та зникати протягом дня.

Перелік симптомів, які мають викликати підозру, опублікувала в інструкції Національна служба охорони здоров’я Англії (NHS).

У хворих на Омікрон також спостерігаються деякі з основних ознак коронавірусу – це лихоманка або озноб, кашель, втрата або спотворення нюху чи смаку.

Зазначається, що розпізнавання симптомів і самоізоляція у разі їх виникнення можуть допомогти зупинити поширення Омікрона.

Одним із таких проявів є запаморочення – це симптом, який викликає помилкове відчуття обертання власного тіла або навколишніх предметів.

У документі під назвою “Your COVID Recovery” вказується, що запаморочення часто спостерігається при вірусних інфекціях через виснаження організму, або тому що вірус зачепив вестибулярну систему – “зв’язок між внутрішнім вухом і мозком”.

Якщо вестибулярна система вражена, у вас паморочиться в голові, коли ви швидко змінюєте положення тіла, коли бачите багато одночасних рухів (їде поїзд, рух машин на дорозі, йде багато людей і т.д.) або коли рухаєте головою.

Запаморочення може бути пов’язане з дзвоном у вухах, зниженням слуху, напругою очей і головними болями.

“Вони можуть з’являтися і зникати протягом дня. Якщо вони постійні або дуже інтенсивні, вам слід повідомити про це лікаря”, – вказується в інструкції NHS.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...