Опубліковано: 17 Січня, 2022. Переглядів: 371


Екотуризм у Карпатах: найкращі місця

Практично будь-яке місце в Карпатах це чудова локація для надзвичайного відпочинку. Тамтешня атмосфера переносить нас у справжню зимову казку і назавжди залишається в серцях відвідувачів. Проте є і фаворити, що своєю гостинністю кожного року дивують і зачаровують. Зараз розглянемо одні з найвідоміших та, за відгуками гостей, справді затишних куточків сніжних Карпат.

Кваси

Це унікальний курорт,названий так через “квасну”, тобто мінеральну воду, на яку дуже багатий цей край.

Мінеральні джерела – це одна з візитних карток села, їх тут більше 80-ти (а хтось з місцевих каже, що майже 200). Ця цілюща вода належить до типів “Арзні” та “Єсентуки”. Не менше захоплення викликає природа, тут можна порадувати око ранковою та вечірньою імлою, яка виникає завдяки особливим кліматичним умовам. Вологість повітря сягає позначки 60-80 %. Розташування обабіч річки Чорна Тиса це один з основних факторів, який впливає на вологість.

Наразі у Квасах функціонує один з кращих санаторіїв України, «Гірська Тиса». Цей заклад займається лікуванням периферичної нервової системи та опорно-рухового апарату.

Ясіня

Це мальовнича місцевість, яка вразить своїми пейзажами, смачними стравами та гуцульським колоритом до глибини душі. Тут у повітрі шириться особлива енергетика, подейкують, що тут живе справжня мольфарка, а також збереглися давні ремесла : плетіння килимів, виготовлення гуцульського етнічного одягу та вівчарство.

Селище Ясіня є найближчим пунктом до гірськолижного курорту Драгобрат. Недалеко звідти знаходиться водоспад Труфанець (36 м). Також тут наявна лижна траса в самому центрі, а саме на горі Костирівка, довжина траси 400 м.

Вам буде цікаво відвідати місцеву Струківську церкву, яка внесена до списку світової спадщини ЮНЕСКО.Із посмішкою на обличчі Вас завжди раді зустріти в апарт-готелі «5 Камінів» та готелі «Forward» і звісно в приватному секторі, який здають в оренду місцеві жителі.

А про інші визначні туристичні місця ми поговоримо у наступній статті!

Іванна Коростелева, студентка УжНУ, ФІФ


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...