Опубліковано: 16 Січня, 2022. Переглядів: 487


Вчені назвали чай, який знижує швидкість поширення ракових клітин: результати дослідження

Довголіття визначається безліччю факторів, але запобігання хворобам – найбільш логічний підхід до збільшення тривалості життя. Допоможе в цьому чай матча, який знижує рівень холестерину та “вбиває” ракові клітини.

Про властивості цього лікувального напою пише видання Еxpress.

Зазначається, що матча – це вид порошкоподібного зеленого чаю з дуже високим вмістом антиоксидантів, який має багато переваг для здоров’я.

У дослідженні, проведеному Центром біомедичних досліджень Університету Солфорда, фахівці виявили, що чай матча значно знижує швидкість розповсюдження ракових клітин та знищує їх.

Результати були отримані внаслідок серії тестів з використанням метаболічного фенотипування клітин раку грудей.

“Використовуючи метаболічне фенотипування, ми виявили, що чай пригнічує окислювальний мітохондріальний метаболізм – іншими словами, він запобігає “поповненню енергії” ракових клітин, внаслідок чого вони стають взаємодійними та вмирають. Наші результати доводять, що матча може мати значний терапевтичний потенціал, здійснюючи метаболічне перепрограмування ракових клітин”, – розповів професор трансляційної медицини доктор Майкл Лісанті.

Дослідження показують, що підтримуючи імунну систему людини, матча продовжує життя, запобігаючи багатьом хворобам. Терапевтичний потенціал цього зеленого чаю також було помічено і при багатьох інших захворюваннях. Його потужні антиоксиданти можуть допомогти запобігти хворобам серця, остеопорозу та іншим хронічним хворобам.

Так, зокрема, матча є унікальним джерелом катехіну – антиоксиданту, який може значно знизити рівень холестерин.

Дослідження, опубліковане в Journal of Nutritional Science and Vitaminology, показало, що катехіни зеленого чаю матча знижують рівень холестерину ЛПНЩ.

Досліди проводили на щурах. Фахівці зазначили, що катехін чаю матча мав гіпохолестеринемічний ефект у піддослідних тварин. За глибшого аналізу цих процесів дослідники виявили, що катехіни перешкоджають всмоктуванню холестерину в тонкому кишківнику.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...