Опубліковано: 13 Січня, 2022. Переглядів: 584


Платний тест, маски і жодних обов’язкових предметів: стало відомо, як і коли пройде ЗНО в 2022 році

Для українських школярів випускних класів, а також для інших майбутніх абітурієнтів, з’явилися дуже важливі новини, про те, що основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання пройде з 23 травня по 17 червня.

Важливо знати, які новації в тестуванні буде введено в 2022 році.

Про це стало відомо завдяки інформації заступника директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяни Вакуленко в ефірі однієї з радіостанцій.

“Основне нововведення – з’явилася можливість проходити більшу кількість тестувань, ніж раніше. Якщо в 2021 році можна було пройти п’ять предметів за рахунок держави, то в цьому році шостий, сьомий, восьмий предмети можна пройти за свій рахунок”, — нагадала Тетяна Вакуленко.

Обов’язкових предметів на ЗНО цього року немає. Також вона анонсувала зміни до ЗНО з математики рівня “стандарт”.

“Якщо раніше потрібно було працювати з двома відкритими бланками відповідей, то цього року ми відмовилися від відкритих завдань, залишили тільки один такий блок”, — зазначила заступник директора УЦОЯО.

Як і минулого року, у пунктах проведення тестування діятимуть карантинні заходи – тести складатимуть у масках з використанням санітайзерів.

“Ми щороку намагаємося зробити що-небудь для того, щоб більше учасників змогли скористатися державними послугами. Наприклад, кілька років тому ми ввели тестування шрифтом Брайля. Також з’явився тест з математики рівня “стандарт”, тому що ДПА з математики стала обов’язковою”, – розповіла Тетяна Вакуленко.

Джерело: Znaj.ua


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...