Опубліковано: 9 Січня, 2022. Переглядів: 1136


Названо найбільший ризик, який може загрожувати користувачам Приват24

В Україні великою популярністю користуються банківські картки та банківські програми, завантажені на більшості смартфонів клієнтів того чи іншого банку. Якщо зважити на той факт, що найбільшим і найпопулярнішим банком серед українців є ПриватБанк, а його фірмовий мобільний банк Приват24 був першим банком у смартфоні, то цілком логічно, що саме він завантажений на більшість смартфонів та має найбільшу кількість активних користувачів.

Звичайно, переваг у Приват24 неймовірно багато і найбільше, що практично всі можливі послуги можна отримати у своєму смартфоні, без необхідності відвідувати відділення банку. Крім цього, також слід відзначити і більш менш стабільну роботу програми і відсутність серйозних проблем з ним. Якщо з цим все зрозуміло, то варто поговорити і про ризики користування додатком Приват24, а вони все ж таки присутні.

Всі клієнти ПриватБанку мали справу з відкриттям рахунку, оформленням банківських карток (мінімум двох) та першим завантаженням Приват24 на смартфон разом із співробітником банку. Хоча багатьом ця програма і не потрібна на смартфоні (особливо пенсіонерам), але співробітники ПриватБанку все ж таки наполягають на його використанні і «примушують» скачати його на смартфон, називаючи всі переваги від користування ним (ті переваги, які ми називали вище) та пропускаючи ризики , які можуть загрожувати користувачам цієї програми. Фактично ризиків не так багато, але вони стосуються коштів клієнтів, тому пропускати їх не варто.

Найбільший ризик, з яким може зустрітися більшість клієнтів ПриватБанку — викрадення коштів через Приват24. Звичайно, ймовірність цього неймовірно мала, але вона все одно є. Проблемою тут є не сам факт викрадення коштів, а факт їхнього повернення, оскільки це неймовірно проблематично. Навіть звернення до суду, з високою ймовірністю, нічим не допоможе, оскільки представники ПриватБанку можуть легко «списати» на те, що шахраї не зможуть отримати доступ до вашого особистого кабінету в Приват24, оскільки кожен користувач програми має унікальний логін і пароль для доступу до нього, а всі фінансові операції відбуваються через підтвердження за допомогою смс з одноразовими кодами або за допомогою дзвінка з ПриватБанку. Що означає, що ви зробили переказ коштів зі свого рахунку.

В даному випадку все виглядає цілком правдоподібно, але є така річ, як атака хакера або збій в роботі Приват24. Якщо говорити про збій у роботі програми, то було неймовірно багато випадків, коли підтверджуючі смс не приходили, або повідомлення про списання коштів не надходили тощо. Фактично, довести, що Приват24 мав проблеми дуже складно, навіть можна сказати, що це неможливо довести.

Що робити, щоб уникнути цього? В першу чергу, радимо вам використовувати віртуальні банківські картки для розрахунку в інтернеті, а ваші звичайні (універсальні або для виплат) використовуватиме зняття готівки в банкоматі або розрахунку у звичайних магазинах.

Також рекомендуємо регулярно перевіряти рух коштів за вашим рахунком, щоб уникнути таких непередбачуваних списань коштів і у разі, якщо вони були виявлені, відразу звертатися на гарячу лінію ПриватБанку та блокувати свою картку.

Ще рекомендуємо користуватися смартфонами з останніми версіями Android/iOS та офіційними версіями Windows/інших ОС на своїх ПК/ноутбуках, на які встановлені актуальні антивірусні програми.

Таким чином, ви зможете забезпечити безпеку своїм пристроям, на яких встановлено Приват24.

Михайло Митник, Іtechua


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...