Опубліковано: 2 Січня, 2022. Переглядів: 370


НБУ показав курс долара після свят: скільки заплатимо за валюту

В Україні курс долара після новорічних вихідних, 4 січня, становитиме 27,27 грн/$. Водночас порівняно з кінцем грудня вартість валюти не зміниться. Про це йдеться у даних Національного банку України.

Під час вихідних та свят традиційно знижується попит на валюту. Це пов’язано з тим, що зменшується активність бізнесу.

Як наслідок, вартість валюти легше утримувати на стабільному рівні.

На валютному ринку спостерігається невелика корекція долара на тлі відновлення “ралі Санта-Клауса”, говорить Сергій Родлер, аналітик TeleTrade. Вся справа в тому, що низький рівень госпіталізації тих, хто заразився штамом “Омікрон”, мотивував інвесторів купувати ризикові активи, до яких належать і американські акції.

“У певній мірі ситуація схожа на динаміку початку року, коли впровадження вакцини допомогло розширити можливості акціонерних активів. І час від часу інвестори схильні вірити у відновлення світового ВВП, і в результаті знижується попит на долар”, – пояснив Родлер.

Головна ідея полягає в тому, що “Омікрон” може стати певним аналогом сезонного грипу, а значить COVID-19 перестане негативно впливати на світову економіку. У такому разі потреба в розміщенні грошей у активах-сховищах, на кшталт долара, втратить свій сенс.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...