Опубліковано: 16 Грудня, 2021. Переглядів: 3899


В Карпатах камери зафіксували червонокнижного дикого кота (+ФОТО)

В  національному природному парку «Сколівські Бескиди» зафіксували червонокнижного дикого кота, якого вкрай рідко можна побачити, адже тварина звикла ховатися від людей. Фото кота опублікували на сторінці заповідника у Facebook.

У кількох місцях нацпарку камери спостереження зафіксували дикого кота (Felis silvestris), якого також називають тихоходом. Цей вид занесений до Червоної книги України.

Дикий кіт загалом нагадує звичайну сіру домашню кицьку, але за розмірами він є вдвічі більший і має характерні особливості: відносно короткий хвіст з кількома кільцевими темними смугами та притупленим чорним кінчиком; на кінцях вух добре виражені китички та чорні смужки, які йдуть від очей до висків. Очі зазвичай є дуже світлі.

Проживає дикий кіт в дуплах старих дерев та в печерках у скелях. Живиться в основному мишами, птахами, а також плазунами. Гін у кота лісового, як і в більшості котячих, припадає на лютий-березень. В природі кіт має достатньо ворогів і конкурентів, першочергово це рись та великі хижі птахи.

Читайте також: На Закарпатті біля житлових будинків помітили вовка (ФОТО)

Цікаво, що кота лісового людині неможливо приручити, а якщо він все-таки потрапляє у неволю, то перестає розмножуватись.

На території «Сколівських Бескидів» кіт поширений практично всюди, де є древні ліси на висотах 400-1000 м. Популяція дикого кота тут з кожним роком зростає.

Характерною особливістю способу життя кота є скритність та прихованість, а також активність в темну пору доби. Через це людина дуже рідко може його побачити.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...