Опубліковано: 14 Грудня, 2021. Переглядів: 507


Ще одна невакцинована вчителька, яку відсторонили від роботи, виграла суд

У Чернігові суд пристав на бік викладачки хореографії Олени Вовк, яку відсторонили через незроблене щеплення проти COVID-19. Наказ про її усунення – скасували.

Також жінці мають виплатити зарплату за час, поки вона не працювала. Таке рішення ухвалив Деснянський районний суд Чернігова, повідомляє “Суспільне”.

Викладачка хореографії школи мистецтв при Чернігівському музичному коледжі імені Л. Ревуцького Олена Вовк не зробила щеплення проти коронавірусу, тож її відсторонили від роботи – з 8 листопада, відповідно до наказу МОЗ.

Жінка подала позов, і 13 грудня суддя Деснянського районного суду Вадим Коверзнєв задовольнив її вимоги. По-перше, він скасував наказ про відсторонення викладачки. По-друге, школа має виплатити викладачці середню зарплату за період, поки через цей наказ вона не працювала.

“Це перше рішення, яке задовольнив суд. Щодо решти справ – позови подані, чекаємо на результат. Це, в основному, педагогічний склад”, – розповів адвокат заявниці Костянтин Серкін. Захисник додав, що він займається ще 10 аналогічними позовами працівників школи.

У Чернігівському музичному коледжу імені Л. Ревуцького ще не вирішили, чи подаватимуть апеляцію.

“Коли рішення суду надійде до нас, будемо приймати разом з юристом департаменту культури рішення щодо подачі апеляції”, – пояснив директор коледжу Володимир Суховерський.

За його словами, загалом у музичному коледжі усунули від роботи через відсутність щеплення чотирьох людей.

Читайте також:

Невакцинована вчителька, яку відсторонили від роботи, виграла суд (ФОТО)

Ще один невакцинований працівник школи виграв суд: навіть зарплату мають виплатити


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...