Опубліковано: 10 Грудня, 2021. Переглядів: 1566


Ще один невакцинований працівник школи виграв суд: навіть зарплату мають виплатити

На Вінниччині суд визнав незаконним наказ про усунення від роботи працівника школи через те, що він не щепився проти COVID-19. Йому мають виплатити зарплату за час відсутності.

Школі доведеться ще й заплатити судовий збір.

Про це йдеться у рішенні Липовецького районного суду від 7 грудня.

Районний суд міста Липовець Вінницької області повністю задовольнив позов працівника школи №2 у селищі міського типу Турбів.

Якохось деталей про позивача в оприлюдненому рішенні суду немає – не зазначена ні посада, ні навіть його стать. Зрозуміло лише, що працівник школи не вакцинувався проти коронавірусу, його відсторонили від роботи і він подав на адміністрацію закладу до суду.

Суд пристав на його бік і визнав наказ від 8 листопада 2021 року про відсторонення незаконним.

Окрім того, школа зобов’язана виплатити працівнику зарплату за час відсторонення. А ще – сплатити судовий збір у розмірі 1816 грн.

Рішення суду набере чинності після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи – на це у них є 30 днів.

Це вже другий відомий випадок, коли суддя визнав незаконним відсторонення працівника школи через відсутність щеплення. У Сумській області невакцинована проти коронавірусу вчителька виграла позов, який подала через своє усунення. Суд своїм рішенням скасував наказ директорки закладу. Вчителька хотіла, аби їй виплатили і зарплату за час усунення – але цю вимогу суддя не задовольнив.

Читайте також: Невакцинована вчителька, яку відсторонили від роботи, виграла суд (ФОТО)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...