Опубліковано: 6 Грудня, 2021. Переглядів: 109508


Невакцинована вчителька, яку відсторонили від роботи, виграла суд (ФОТО)

У Роменському міжрайонному суді у Сумській області слухали справу вчительки Ганни Поліщук, яка вважає незаконним відсторонення її від роботи. Відповідачем у справі була директорка Роменської ЗОШ №2 Олена Юракова, передає Суспільне.

Вчительку відсторонили, бо не вакцинувалася. Поліщук посилається на конвенцію з прав людини, на заборону дискримінації за будь-якими ознаками.

Каже, що уряд не оголошував надзвичайний стан через пандемію, тому вакцинація є добровільною.

Водночас відповідач зазначає, що є рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій і стаття 117 Конституції, де зазначено: “Кабінет міністрів України в межах своєї компетенції видає постанови й розпорядження, які є обов’язковими до виконання”. Посилаються на наказ Міністерства охорони здоров’я щодо професій, які підлягають обов’язковій вакцинації.

Поліщук відсторонили від роботи попри дистанційний формат навчання. Директорка каже, що в постанові Кабміну про форму навчання не йдеться. У разі допущення до роботи невакцинованого працівника директору загрожував штраф до 170 тис. грн.

Суд постановив скасували наказ про відсторонення. Прохання відшкодувати гроші, які вчителька втратила за час відсторонення, не задовольнили.

Читайте також:

Ще один невакцинований працівник школи виграв суд: навіть зарплату мають виплатити

Вночі, в окулярах і кепках: як вакцинуються закарпатці, які купили документ про щеплення


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...