Опубліковано: 18 Листопада, 2021. Переглядів: 1911


У Євросоюзі змінили “зелений” COVID-список країн: що вирішили щодо України

Європейська Рада в четвер, 18 листопада, оновила “зелений” список країн, громадянам яких рекомендується дозволити подорожувати ЄС. Україна залишилася поза цим переліком, але до нього було додано Індонезію. Список було переглянуто “відповідно до рекомендації про поступове скасування тимчасових обмежень на несуттєві поїздки до ЄС”.

Про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

З 18 листопада у “зеленому” списку Євросоюзу 19 країн:

Аргентина;

Австралія;

Бахрейн;

Канада;

Чилі;

Колумбія;

Індонезія;

Йорданія;

Кувейт;

Намібія;

Нова Зеландія;

Перу;

Катар;

Руанда;

Саудівська Аравія;

Південна Корея;

Об’єднані Арабські Емірати;

Уругвай;

Китай (за умови підтвердження взаємності).

Щодо України, то її було виключено із “зеленого” списку 9 листопада. У ЄС переглядатимуть норми кожні два тижні й, залежно від обставин, оновлюватимуть.

Таким чином, уже на початку грудня рекомендації Європейської Ради щодо України можуть змінитися, якщо “коронавірусна” статистика в країні впаде.

“Необов’язкові поїздки до ЄС з країн або організацій, не вказаних у Додатку I, підлягають тимчасовим обмеженням на поїздки. Це не порушує можливості країн-членів скасувати тимчасові обмеження на поїздки до ЄС для вакцинованих мандрівників”, – йдеться в заяві Ради ЄС.

Підкреслимо, що рішення про те, яким країнам буде відкрито в’їзд, мають ухвалювати уряди держав Євросоюзу. Європейська Рада лише дає рекомендації щодо правил в’їзду-виїзду.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...