Опубліковано: 7 Листопада, 2021. Переглядів: 447


Завтра нещеплених вчителів і чиновників почнуть відсторонювати від роботи

Із 8 листопада невакцинованих держслужбовців, а також працівників закладів освіти та дитячих садків без Covid-щеплень почнуть відсторонювати від роботи.

Зарплату в цей період їм не платитимуть, повідомляє МОЗ.

Відстороняти будуть наказом.

Про це пише ГПУ.

“Працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих держадміністрацій та їхніх структурних підрозділів, а також закладів освіти потрапили у цей перелік у першу чергу для забезпечення безперебійної та безпечної роботи органів виконавчої влади та освіти”, – нагадав головний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

Працівники вказаних підприємств мають високий ризик захворіти на Covid-19, оскільки мають багато соціальних контактів під час роботи. Водночас, інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які перебували з ним у контакті. Це додатково, потребує самоізоляції великої кількості колег.

Відсторонюватимуть на термін, що знадобиться працівникам, аби пройти вакцинацію. Керівники організацій та держустанов відповідають за те, аби відстороняти від роботи працівників, які відмовляються вакцинуватися (крім тих, у кого є абсолютні медичні протипоказання, підтвердженні медичним висновком).


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...