Опубліковано: 6 Листопада, 2021. Переглядів: 625


24 рейдові групи перевіряють на Закарпатті COVID-сертифікати. За їх підробку “світить” до 170 тис. грн штрафу

Закарпатські правоохоронці відкрили 112 кримінальних проваджень за фактами підробки документів про вакцинацію.

100 з них – за використання фальшивих Covid-сертифікатів, 12 – за фактами підроблення.

Про це пише НЗ.

Як повідомив на брифінгу заступник начальника ГУ Нацполіції в області Роман Ус, наразі в нас 24 рейдові групи перевіряють наявність та достовірність документів про вакцинацію від коронавірусу, а також ПЛР- чи експрес-тестів. Працюють у тому числі й на вокзалах.

Слід підкреслити, що днями Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за підробку документів про профілактичні щеплення. Усе дуже серйозно:

● за використання особою завідомо підроблених документів, які підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб – штраф від 17 до 34 тисяч гривень або обмеження волі на строк до двох років;

● за внесення медпрацівником завідомо неправдивих відомостей до медичної документації щодо проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб – штрафу від 34 до 68 тис. грн або позбавлення волі на строк до 2-х років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 1 – 3 роки;

● за виготовлення з метою збуту, збут підроблених документів, які підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб, – штрафу від 85 до 170 тисяч гривень або позбавлення волі на строк до трьох років.

За вчинення таких правопорушень повторно чи за попередньою змовою відповідальність посилюється. Та при добровільній здачі підроблених ковід-документів або сприяння розкриттю такого злочину людину звільнятимуть від кримінальної відповідальності. Якщо ви знаєте про випадки підробки, звертайтеся до правоохоонців чи в контакт-центр МОЗ із питань протидії Covid-19 (0 800 60 20 19).

До речі, найгірші показники з вакцинації проти коронавірусу якраз у нашій області (23,2% дорослого населення), майже така ситуація й у Волинській (25,2%). Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу в четвер.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...