Опубліковано: 24 Жовтня, 2024. Переглядів: 84


Прокурори з інвалідністю: скільки їх на Закарпатті

На Закарпатті із 211 чинних прокурорів 5 мають статус особи з інвалідністю. Це 2,5% від загальної кількості. При цьому з таким статусом чоловіків прокурорів — троє, жінок — дві. Про це повідомили на сайті обласної прокуратури.

Там зауважили, що станом на 23 жовтня 2024 року, включаючи апарат прокуратури та 5 окружних прокуратур, у них працює 289 людей, з них 211 — прокурорів.

“Групу інвалідності мають 5 прокурорів (з них 2 жінок) в окружних прокуратурах області (4 рядові прокурори та 1 начальник відділу), з них 2 прокурори мають інвалідність з дитинства, 3 набуту інвалідність за загальними захворюваннями”, — йдеться у повідомленні.

В апараті Закарпатської обласної прокуратури прокурорів з інвалідністю немає. Окрім того, пенсії за вислугою років отримує 41 прокурор.

Що передувало

22 жовтня президент України Володимир Зеленський провів засідання РНБО. Темою були розслідування стосовно несправжніх інвалідностей у прокурорів. РНБО ухвалило низку рішень, зокрема цифровізацію, ліквідування МСЕК до кінця року, перевірку та аудит щодо інвалідності посадовців.

Передбачається:

  • цифровізація процесів проходження всіх етапів МСЕК — на план цифровізації відведено 2 тижні;
  • реальна перевірка декларацій членів МСЕК;
  • перевірка протягом 3 місяців і перегляд необґрунтованих рішень щодо інвалідності посадовців;
  • аудит пенсійних нарахувань з інвалідності посадових осіб — на це РНБО і президент відвели тиждень;
  • законодавчі зміни для невідкладного реформування системи МСЕК;
  • перегляд системи та механізму нарахувань пенсій посадовцям держорганів.

Міністерство охорони здоров’я має внести зміни до законодавства про те, як людину оцінюватимуть на наявність підстав для інвалідності, передбачається ліквідація медико-соціальних експертних комісій до 31 грудня 2024 року.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *