Опубліковано: 10 Жовтня, 2024. Переглядів: 1324


У ТЦК повідомили, як шукають чоловіків, які не оновили дані: є два методи

Чоловіків, які не оновили дані до 16 липня, шукають за допомогою Укрпошти або адресного оповіщення. Якщо людину не знаходять, формується запит до Національної поліції про подання в розшук. Про це розповів полковник Сергій Монукало, заступник начальника центру – начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки в інтервʼю “Главреду”.

Як шукають тих, хто не оновив дані: відповідь ТЦК

Досі є ті, хто не оновив дані ні в письмовій формі, ні через застосунок “Резерв+” до 16 липня. Сергій Монукало пояснив, як їх шукають.

“Переважну більшість з них шукають за допомогою Укрпошти або адресного оповіщення. За домашньою адресою приходять представники ТЦК, обовʼязково формують поштові повідомлення з описом вкладення. Тому що повістка без опису, без конверта, яка кинута в поштову скриньку не є належним чином врученою – тільки поштовим вкладенням або особисто в руки. Як не вважається належним чином оповіщеною особа, чиї родичі, які або взяли повістку, або не взяли і заявили, що особа не проживає за місцем проживання”, – розповів полковник про перший варіант.

Другий спосіб: після того, як надходить повідомлення, що військовозобовʼязаний не проживає за вказаним місцем проживання, на підставі цього матеріалу формується запит до Національної поліції про подання в розшук. Усі порушники вносяться до бази як порушники правил військового обліку, і вже по них буде винесено відповідне провадження.

“Наразі система “Оберіг” дозволяє об’єднувати декілька реєстрів, в тому числі ті, які показують, де людина отримує грошове забезпечення, заробітну плату. Тоді проводиться оповіщення через підприємство – видається розпорядження, яке направляється терміновим оповіщення на це підприємство.

І вже тоді керівник підприємства у триденний термін видає наказ про оповіщення та ознайомлює з ним. Якщо людина відмовляється від повістки, то повідомляє в органи Національної поліції, і за відмову Національна поліція має право здійснити адміністративне затримання та доставку до відповідного ТЦК для проходження ВЛК”, – зазначив представник ТЦК та СП.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *