Опубліковано: 5 Жовтня, 2024. Переглядів: 120


Зимові канікули 2024-2025: скільки триватиме відпочинок школярів і студентів

Навчальний рік 2024-2025 в Україні розпочався 2 вересня 2024 року і триватиме до 30 червня. Через складну ситуацію з енергосистемою Міністерство освіти надало навчальним закладам більше свободи в організації навчального процесу, повідомляє ТСН.

Педагогічні ради шкіл мають право самостійно визначати тривалість навчального тижня, кількість і тривалість канікул, а також обирати форму навчання: дистанційну, очну або змішану.

Це дозволить гнучко реагувати на місцеві умови і забезпечити безперервність навчання.

Попередньо планується, що зимові канікули в школах можуть проходити з 30 грудня 2024 року по 10 січня 2025 року. Однак, через ризик блекаутів внаслідок низьких температур і обстрілів критичних об’єктів, заклади освіти матимуть можливість самостійно регулювати навчальний процес, включаючи дати початку і завершення канікул.

Для змішаної форми навчання необхідна наявність укриттів, розташованих не далі ніж 500 метрів від закладу, щоб забезпечити безпеку під час занять. Деякі школи, з огляду на невизначену ситуацію, вже вирішили скасувати осінні канікули, щоб подовжити зимовий відпочинок, забезпечуючи таким чином якість освіти і мінімізуючи втрати навчального часу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...