Опубліковано: 5 Жовтня, 2024. Переглядів: 289


Жінка кричала і задихалася: косметологиню підозрюють у вбивстві клієнтки під час процедури

Страшний інцидент стався у Харкові. 33-річна косметологиня без медичної освіти ввела жінці, яка прийшла до неї на процедуру, у 15 разів більше препарату для місцевої анестезії.

Внаслідок цього стан жінки різко погіршився, вона втратила свідомість. Дорогою до лікарні жінка померла. Це сталось 16 березня, але про подію стало відомо сьогодні.

5 жовтня, коли поліція Харківської області повідомила косметологині про підозру. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Жінка прийшла на процедуру до косметологині: все закінчилось погано

Як повідомив відділ комунікації поліції Харківської області, косметологиня не має закінченої медичної освіти та відповідної кваліфікації на проведення анестезії.

При цьому 16 березня, коли до косметологічного салону прийшла клієнтка для проведення лазерного ліполізу, вона ввела жінці надвелику кількість місцевої анестезії в короткий проміжок часу: перевищила рекомендовану концентрацію препарату щонайменше в 15 разів.

Лазерний ліполіз (лазерна ліпосакція) – це хірургічна процедура з використанням лазерної технології для знищення надлишкової жирової тканини в організмі. Лазерне проміння розплавляє жирові клітини, що дозволяє їх легше видалити.

Під час процедури застосовується місцева анестезія. Косметологиня не визначила масу тіла та не зробила розрахунку дози анестетика. Підозрювана зробила жінці в короткий проміжок часу близько 20 ін’єкцій.

Потерпілій навіть не одразу викликали “швидку”

Клієнтка скаржилась, що погано почувається, проте косметологиня не звернула уваги та продовжила введення препарату, а потім узагалі вийшла з кабінету, залишивши потерпілу в безпорадному стані без особистого нагляду приблизно на 15 хвилин.

“За цей час самопочуття жінки погіршилося. Вона кричала, задихалася, в неї з’явились галюцинації, судоми. Навіть після того, як пацієнтка втратила свідомість, їй вводили лише протиалергічні препарати. І тільки через деякий час постраждалій викликали бригаду швидкої невідкладної допомоги. По дорозі в лікарню жінка померла. Згідно з висновком комісійної судово-медичної експертизи, причиною її смерті стало гостре отруєння препаратом-анестетиком”, — повідомили у поліції.

На підставі зібраних доказів 4 жовтня слідчим слідчого управління ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури та оперативним супроводом Харківського управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ 33-річній косметологині повідомили про підозру за ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Олена Ковальська, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...