Опубліковано: 2 Жовтня, 2024. Переглядів: 147


“Україна втратила Вугледар через Мар’яну Безуглу”: військові звинувачують нардепку у тому, що вона зіграла на руку ворогу

Через допис народної депутатки Мар’яни Безуглої у Мережі ворог дізнався про ротацію 72-ї бригади імені “Чорних запорожців” у Вугледарі на Донеччині і після цього пішов у потужний наступ.

Однією із причин втрати Вугледара став допис народної депутатки Мар’яни Безуглої. Про це повідомив OSINT-аналітик, військовий оглядач Віталій Кононученко, посилаючись на військових, які захищають місто.

Як Мар’яна Безугла зіграла на руку ворогу

“Я говорю про [народну депутатку] Мар’яну Безуглу і про її пост про те, що у Вугледарі триває ротація і що 72-а бригада виводиться, – сказав експерт в інтерв’ю NV. – Тоді це було з такою собі панікою написано. Мені мої джерела сказали, що в той же день після виходу її посту, буквально за кілька годин, на ті позиції, де відбувалися планові ротації 72-ї бригади, пішли вдвічі, втричі більші сили ворога з більшою кількістю бронетехніки, з більшою підтримкою артилерії. Тобто буквально в моменті ворог зреагував на це, і ротація була зірвана”, – наголосив він.

За його словами, йдеться про наступ під Водяним, що східніше Вугледара. Там були міцні укріплення – бетонні споруди. Це єдина лінія бетонних окопів, які були на тому напрямку.

“І вони в той же день були, на жаль, захоплені. Тому що нас, так би мовити, зловили на ротації, на жаль, росіяни. І тут справді вирішальним фактором була саме ця медійна складова. Тобто, якби її не було, то мені кажуть у 72-й бригаді, що вони б точно все втримали, якби не сунули в стільки разів більше сили, знаючи, що в нас в цей момент ротація. На жаль, це був вирішальний фактор”, – зазначив він.

На його думку, допис Безуглої у захопленні позицій ворогом у Водяному “був ключовим, тому що саме після цього були захоплені наші бетонні окопи”.

Україна повністю втратила контроль над Волноваським районом

Україна повністю втратила контроль над Волноваським районом Донецької області. Про це повідомляє український моніторинговий проєкт DeepState, який відстежує актуальну ситуацію на фронті.

За даними спостерігачів, ворог окупував місто Вугледар. Крім того, росіяни повернули під свій контроль село Обуховка Курської області. DeepState заявляє:

“Волноваський район за старою адміністративною системою повністю втрачено”.

За оцінкою аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), окупація Вугледара навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донецької області, оскільки місто не є особливо важливим логістичним вузлом.

Олег Зубарук, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...