Опубліковано: 24 Вересня, 2024. Переглядів: 113


За гроші залишав військових служити в тилу: на Закарпатті підозрюють командира батальйону

На Закарпатті командира батальйону підозрюють в одержанні хабарів від військових за можливість служити в тилу. Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

За інформацією правоохоронців, частина особового складу мала перейти у підрозділ, який виконуватиме завдання у районі бойових дій, решта — залишитись на заході України.

“Командир запропонував підлеглим заплатити за можливість залишитися в тилу. Він залучив довіреного військовослужбовця, який мав отримувати кошти від солдатів. Правоохоронці задокументували отримання від одного з підлеглих 1 тис. 300 доларів за включення його до списку “тиловиків”. Спільник командира отримав 300 тисяч гривень на власні банківські рахунки, а також близько 30 тисяч доларів готівкою”, — йдеться у повідомленні.

Командира батальйону, а також його спільника правоохоронці затримали 20 вересня. Суд обрав їм запобіжні заходи — тримання під вартою.

Обом чоловікам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років, з конфіскацією майна.

Суспільне намагається зв’язатися з адвокатами підозрюваних.

За гроші залишав військових служити в тилу: на Закарпатті підозрюють командира батальйону


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...