Опубліковано: 23 Вересня, 2024. Переглядів: 64


ЗСУ готуються завдати масштабного удару по території РФ: які об’єкти під загрозою

Усі ворожі великі склади боєприпасів аж до Уралу, у зоні досяжності дронів ЗСУ.

Вже найближчим часом українські військові завдадуть удару по великих складах РФ. Така впевненість у військових експертів з’явилась після того, як наші знищили склад боєприпасів у Тверській області.

У ГУР і ЗСУ ще безліч роботи на території Росії

Військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих розповів, скільки складів боєприпасів РФ знаходиться у досяжності української зброї.

“Як оцінюють аналітики, в цілому порядка двох десятків подібних арсеналів на території Російської Федерації, до Уралу знаходиться більша половина з них. Наші дослідники порахували, що у межах гіпотетичної досяжності української зброї знаходиться близько 7 подібних арсеналів. Це на додачу до уже знищеного 23-го арсеналу у Тверській області, який, скажімо так, ближче знаходиться до 107-го арсеналу – і це вже два арсенали знищені”, – сказав він для “Еспресо”.

Військовий експерт припускає, що склади боєприпасів ворога, до яких досягає українська зброя, можливо, можуть бути знищені найближчим часом.

“Є 13-й арсенал у Новгородській області, довкола Москви знаходиться два арсенали, це 51-й арсенал ГРАУ “Головного ракетно-артилерійського управління, – ред.) під містом Кіржач Володимирської області, 73-й арсенал ГРАУ у Володимирській області. Ну і великий арсенал знаходиться, це 67-й арсенал ГРАУ в Брянській області. Ну і 68-й арсенал теж доволі великий, який задіяний на постачання окупаційних військ, знаходиться під містом Моздок Північної Осетії. Ну і слід зазначити, що це, можливо, ті арсенали, які мають велику ймовірність бути знищеними вже в найближчі часи”, – додав Валерій Рябих.

Інтенсивність обстрілів України може зменшитись

Зазначається, що успішний удар по складу БК у Тверській області, може мати значну користь для українців. Унаслідок атаки на Тверську область РФ Україна могла отримати фору в декілька місяців перед опалювальним сезоном.

Про це в ефірі Radio NV сказав Іван Ступак, військовий експерт, колишній співробітник Служби безпеки України. “Російська сторона каже про сотню… безпілотників, які залітають. Ми… проговорюємо, що не всі вони є бойовими, що частина з них є приманками, обманками, вони порожні… для того, щоб забити російське ППО, а решта – вже бойові”, – сказав він.

Так, зазначив військовий експерт, вибухи в результаті атаки були шалені і росіяни втратили значну кількість боєприпасів.

“Україна отримала певну фору перед опалювальним сезоном у вигляді декількох місяців. Я не кажу, що без повітряних тривог, без ракетних обстрілів. Але, можливо, з суттєвим зменшенням інтенсивності таких обстрілів. І інфраструктура буде більш збережена, довше пропрацює”, – зауважив Ступак.

Максим Качурівський, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...