Опубліковано: 23 Вересня, 2024. Переглядів: 101


У землі виявили незвичайне послання від ученого

Археологи натрапили на глиняний глечик зі скляним флаконом, у якому була записка.

Її знайшли вчений Гійом Блондель разом зі своїми студентами під час археологічних розкопок в галльському селищі біля міста Дьєпп на півночі Франції, пише BILD.

Це було послання від іншого археолога, також проводив розкопки у цьому місці 200 років тому.

“П. Ж. Фере, уродженець Дьєппа та член різних наукових товариств, провів тут розкопки в січні 1825 року. Він продовжує свої дослідження в цьому великому районі, відомому як Cité de Limes або Цезарєве укріплення”, – йдеться у листі.

Блондель розповів, що раніше чув про археолога з прізвищем Фере. Такі послання нащадкам дослідники залишають рідко, тож ця знахідка дуже цінна.

“Це так неймовірно. Ми знали, що на цьому місці колись проводилися розкопки, але дуже несподівано знайти таке послання 200-річної давнини”, – заявив він.

Завдяки документам у міських архівах Дьєппа вдалося підтвердити, що наприкінці XIX століття e цьому районі дійсно проводилися перші розкопки.

“Іноді трапляються такі капсули часу, залишені теслями при зведенні будинків, але в археології це велика рідкість. Більшість вчених вважають, що ніхто після них не прийде, адже вони вже зробили всю роботу”, – зазначив Блондель.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...