Опубліковано: 23 Вересня, 2024. Переглядів: 820


На Закарпатті набирає обертів новий мобілізаційний скандал: подробиці (ВІДЕО)

Працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки 22 вересня затримали двох священників Української православної церкви із села Іза Хустського району. Це сталося після служби. Про це Суспільному повідомив секретар Хустської єпархії Іван Розман.

У відповідь парафіяни спочатку зібралися біля Хустського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Як розповіла Суспільному речниця Нацполіції в Закарпатській області Ганна Дан, згодом вони перекрили одну з доріг.

Секретар Хустської єпархії Іван Розман розповів Суспільному, що двох священників — отця Василія із Хустської єпархії та отця Степана, клірика Одеської єпархії — працівники ТЦК забрали відразу після закінчення літургії, коли ті їхали додому.

“Народ захищав своїх священників, які народились в їхньому селі. Люди проти того, щоб їх священників забирали. Можна сказати, що працівники ТЦК їх забрали під храмом. Народ це бачив. Потім люди перекрили дорогу в селі Іза, а також пішли до Хустського військкомату. Це два брати, в яких нещодавно помер батько, і отець Степан приїхав на декілька днів на Закарпаття на похорон батька”, — сказав Іван Розман.

За словами секретаря Хустської єпархії, ніхто зі священників не погодився на мобілізацію, оскільки “по закону священникам заборонено тримати в руках зброю, вони не можуть йти в армію”.

Іван Розман сказав, що священнослужителів відпустили ввечері близько 22-ї години. Він додав, що отця Степана попросили за 3 дні покинути Закарпаття й повернутись в Одесу.

Дорогу в селі Іза, зі слів речниці Нацполіції Ганни Дан, парафіяни перекрили близько 19-ї години.

“На місці несли служби екіпажі поліції. Група людей деякий час рухалася пішохідним переходом, при цьому повного блокування автошляху не відбувалося. Жодних звернень до поліції про отримання тілесних ушкоджень чи інших протиправних дій до правоохоронців до цього часу не надходило. Станом на зараз вказана подія зареєстрована і триває перевірка”, — розповіла Ганна Дан.

Суспільне намагається отримати коментар від представників ТЦК та СП щодо цієї події.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...