Опубліковано: 18 Вересня, 2024. Переглядів: 189


У Тверській області стався землетрус після атаки дронів: це найбільший склад боєприпасів, який вразила Україна (ВІДЕО)

За даними Volcanodiscovery, о 3.56 ранку в Торопці зафіксували землетрус магнітудою 2,8 балів. Після цього було ще 7 слабких поштовхів магнітудою від 2 до 2,8.

Відомо, що на цьому складі могли зберігатися близько 30 тисяч тонн різних боєприпасів, включаючи 122 мм снаряди РСЗВ “Град” і 82 мм міни, а також, можливо, зенітні ракети і ракети з КНДР.

Про це пишуть ряд Telegram-каналів, зокрема “Око Гора”.

“Можу вас привітати, це найбільший склад боєприпасів, який вдавалося вразити за всю нашу війну. Судячи з розмірів складу, а це близько 7,76 км², є чутки, що там зберігалося до 30 тисяч тонн різного БК. 107-й арсенал ГРАУ часто використовувався для зберігання 122-мм снарядів РСЗВ “Град” та 82-мм мін”, – пише паблік.

Росіяни також тримали на цьому складі корейські ракети і навіть намагалися зробити запас.
“На великому складі в місті Торопець у Тверській області росіяни зберігали ракети до “Град”, С-300 та С-400, а також вироблені балістичні ракети до “Іскандер” і починали створювати запас північнокорейських KN23″, — повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

У російських Z-пабліках — паніка. На це звернув увагу журналіст Юрій Бутусов, додавши кілька скрінів.

Склад почали будувати у 2015 році

Будівництво приміщень для зберігання боєприпасів у Торопці розпочалося у 2015 році, на нього виділили 3,6 млрд рублів, пише портал “Важливі історії”.

Роботи зі зведення “блочно-модульного містечка на арсеналі комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів” завершилися у 2018 році, повідомляло російське Міноборони. За словами заступника міністра Дмитра Булгакова, арсенал відповідав “світовим стандартам”.

“Арсенал дозволяє укрити запаси ракет і боєприпасів від зовнішнього впливу та забезпечити їх збереження та вибухопожежобезпечність. Повне завантаження кожного сховища арсеналу складає до 240 тонн”, – заявляв у 2018 році Булгаков.

Незабаром після пожежі на складі адміністрація Торопця оголосила про вивезення жителів. У телеграм-каналі губернатора Ігоря Рудені ці заходи назвали “частковою евакуацією”. При цьому влада не повідомляє про масштаб пошкоджень, пишуть російські Telegram-канали.

Мешканці села Цикареве, найближчого до складів населеного пункту, виявилися відрізаними від зовнішнього світу і змушені були евакуюватися на човнах. А в самому Торопці вибуховою хвилею вибито вікна у десятках квартир. Детонація триває.

Нагадаємо, у ніч на 18 вересня в Торопці Тверській області сталася масштабна пожежа після атаки дронів та роботи протиповітряної оборони в регіоні.

Місцеві жителі повідомляли, що під удар міг потрапити склад із боєприпасами. Попри те, що Торопець розташований за 488 км від кордону з Україною, дронам вдалося атакувати військову частину та важливі склади, розташовані під Торопцем. Спочатку повідомлялося, що на складах росіяни зберігали ракети для БМ-21 “Град”, 82 мм міни, патрони.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...